ms-1-1

Vesting Hotel

Het Vesting Hotel is gelegen op een zeer goede locatie, hartje Naarden Vesting. Direct tegenover de Grote Kerk waar tal van evenementen worden georganiseerd en die landelijke bekendheid geniet vanwege de jaarlijkse Matthäus Passion die door tal van prominenten wordt bezocht. Aan de overzijde van de straat staat het oude stadhuis uit 1601 en in de directe omgeving zijn vele andere cultuurhistorische bezienswaardigheden. Aan het einde van de straat ligt ook Het Arsenaal van Jan des Bouvrie.

 

De huiskamer van Naarden

Gastvrijheid, stabiliteit en continuïteit staan bovenaan bij het Vesting Hotel. Het biedt tegenwicht aan de grote, onpersoonlijke hotels in de omgeving maar speelt ook een actieve rol in de samenleving en de activiteiten die van Naarden zo’n aantrekkelijke en levendige stad maken. Belangrijk uitgangspunt van het Vesting Hotel is dat het laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. De huiskamer van het hotel, de Vesting Lounge, is de hele dag open voor een hapje en een drankje. Ouders kunnen rustig genieten van een goed glas wijn, terwijl hun kinderen spelen in de geluidsdichte speelkamer. Daarnaast is er een tweede loungeruimte die gereserveerd kan worden voor vergaderingen en kleine bijeenkomsten. Het Vesting Hotel telt straks twaalf kamers, twee suites én een prachtig terras, met uitzicht op de Grote Kerk en het historische Stadhuis.

 

Maatschappelijke functie

Dit prachtige pand op een geweldige plek in het hart van de Vesting schreeuwt om een maatschappelijke functie! Naarden raakt – net als veel andere kleine gemeenten – steeds meer sociale functies kwijt en dat is jammer. In het Vesting Hotel zullen die functies langzaamaan teruggebracht worden en zal zo het centrum van sociale activiteit worden. Verenigingen kunnen hier straks repeteren, schrijvers kunnen lezingen geven en in de toekomst kan het hotel een rol spelen als afhaalpunt voor bijvoorbeeld internetbestellingen en overheidsdocumenten. Het hotel zal daarnaast een actieve rol gaan spelen bij tal van evenementen.