Crowdfunding Vestinghotel binnen mum van tijd vol

NAARDEN – De crowdfundingscampagne voor het Vestinghotel was binnen een mum van tijd ‘uitverkocht.’ Slechts een paar dagen waren nodig om de benodigde twee ton voor de financiering en aankleding van het hotel bij elkaar te krijgen.

De crowdfundigscampagne die eind juni van start ging zou een maand lopen. Die tijd was niet nodig. Initiatiefnemer en ondernemer Wachter Muller is er nog steeds een beetje beduusd van. De eerste reacties waren positief, net als alle steun tijdens de voorbereidingen en de verbouwing. Toch had hij dit nooit verwacht. “Er kwamen mensen letterlijk aan de deur om te mogen investeren.” Ze moesten helaas ook mensen teleurstellen. Die staan nu op een reservelijst voor een eventuele volgende crowdfunding. Of die nodig is kan Muller nu nog niet inschatten.

Behalve inwoners van de Vestingstad zijn er ook veel ‘buitenstaanders’ die wilden investeren. “Veel mensen ken ik niet”, laat Wachter weten. “Het is fijn om te merken dat zo veel mensen via crowdfunding een bijdrage leveren aan de realisatie van het hotel.” Jaren van voorbereidingen, maanden van slopen en bouwen gingen eraan vooraf, maar het einde is nu eindelijk in zicht. Eind oktober kunnen de eerste gasten waarschijnlijk blijven slapen in het hotel. Het ondernemersechtpaar Muller en Oosthuizen koos heel bewust voor crowfunding om de band met en de betrokkenheid van Vestingbewoners te versterken. Muller: “Het Vestinghotel moet voelen als de huiskamer van Naarden.”

Comments are closed.